Barion Pixel

9 DOLOG, AMIRE A FÉRFIAK VÁGYNAK AZ ÁGYBAN

Mikor volt utoljára olyan, hogy arról beszéltetek, mi esne igazán jól az ágyban? És olyan, hogy kifejezetten törted volna magad, hogy valami olyasmit nyújts a partnerednek, amivel tényleg örömet okozol neki? Nem meglepő, ha régen: a szexről és az intimitásról valahogy nem akaródzik beszélni. Ha jól megy, akkor azért, ha pedig döcög, akkor azért.

Bár a pornó minden tekintetben a férfiakat akarja kiszolgálni, a hálószobákban a férfiak igényeiről sincs hosszú eszmecsere. Mert hát mit is akarhatna egy férfi? Szexet és kész, nem igaz? Míg a női vágy komplex természetéről nagyon sok szó esik, a férfiakra hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint ebből a szempontból egyszerűbb lényekre. Olyasvalakikre, akik nem tudják és nem is akarják túlbonyolítani az ágybéli történéseket. Ha pedig mégis a férfiak vágyairól kezdünk el gondolkodni, megint a pornót hívjuk segítségül: úgyis anális szexet, vadulást és köpködést akar, hiányzik nekem, hogy ezt még el is mondja?

A Medium szerzői nem elégedtek meg a hallgatással, de még a sejtett válaszokkal sem. Azt feltételezték, hogy a szex még a férfiaknak sem olyan, mint a rántott hús, és ők is kicsit árnyaltabban gondolkodnak róla, ezért hús-vér férfiakat kérdeztek meg arról, mi az a 9 dolog, ami igazán boldoggá teszi őket az ágyban.

 

  1. Ha a nőnek is (igazi) orgazmusa van

Amikor a női orgazmusról írunk, sokszor szabadságharcos a retorika: arra buzdítjuk a nőket, hogy „harcolják ki”, „várják el”, „szerezzék meg” maguknak az orgazmust. Tegyenek is így persze, de ha hinni lehet a rögtönzött felmérések eredményeinek, a férfiak nagyon is szeretnének partnerek lenni ebben. Nem ellenük, az ő önzésük vagy érdektelenségük ellen fellépve lehet a legbiztosabban eljutni a női örömhöz. A híresztelésekkel szemben ugyanis simán túllátnak a saját örömükön, sőt felvillanyozó hatással van rájuk a párjuké. Ha valamiért nem klappolnak a dolgok, ha nem úgy ér véget a szex, hogy mindketten jó érzéssel keveredtek ki belőle, nem biztos, hogy a páros férfi tagjának a nemtörődömségében van a hiba. Simán lehet, hogy csak nincs elég infója arról, hogy szerezhetne örömet, pedig tűkön ülve várja, hogy valaki egyszer megmondja neki. Annál is inkább, mert a partner öröme extrán felvillanyozó hatású a számára.

Az tehát, ami a felszínen önzésnek látszik, könnyen lehet, hogy csak bizonytalanság vagy kétely. Hogy valójában melyik, arról beszélgetéssel szerezhető bizonyosság.

  1. Ha a férfi lehet a kis kifli

Ezt most veheted átvitt és konkrét értelemben is, mindkét oldalról nézve az intimitáson és a sebezhetőségen van a hangsúly. A férfiaktól elvárjuk (sokszor ők maguk követelik meg a legerősebben), hogy erősek, stabilak és védelmezők legyenek, hogy ne mutatkozzanak gyengének vagy gyámolításra szorulónak. Ők is emberből vannak, és bár a legtöbbször nehezükre esik beszélni róla, maguk is nagyon vágynak az intimitásra és a gyámolításra. Ha alvópózról van szó, jó a kiskifli-hasonlat: nyugodtan lehetsz te az, aki hátulról átöleled a partnered! Ha a minden másról: nyugodtan lehet néha ő a törékenyebb, nem? Ha eddig nem is beszélt róla, valószínűleg jól fog esni neki, hogy kicsit nem kell keménykednie.

  1. Felcsigázva lenni

A cikk szerzőjének válaszoló férfiak nagyon nagy része mesélt arról, mennyire szeret felcsigázva lenni, mennyire élvezi, ha nemcsak az ágyban érzékeltetik vele, hogy kívánják, hanem azon kívül is hangot adnak lelkesedésüknek a partnereik. Arról számoltak be, hogy kifejezetten delejes hatású számukra egy-egy napközben érkező szexi fotó, izgalmas hang- vagy szöveges üzenet, és hogy mennyire lelkesítő a tudat, hogy a partnerük is kívánja őket. Bár erről is jellemzően a nőkkel kapcsolatban hallunk csak, a férfiak is nagyon szeretik, ha az előjáték lényegesen hosszabban tart, mint egy „na akkor lássunk neki” nekibuzdulás. Ahhoz, hogy partneredet ilyen módon csigázd, nem is kell feltétlenül távol lennetek egymástól. Egy-egy érintéssel, öleléssel az összezártságban is tudtára adhatod, hogy vágysz rá.

  1. Némi határozottság

Megint csak sztereotípia, hogy a szexben, ismerkedésben a férfié kell hogy legyen az aktívabb szerep, hogy a nő inkább csak elfogadja a közeledést, míg a férfi nagyon is határozottan artikulálja, hogy mit szeretne. Ha így is van, a férfiak egy jelentős része szeretné, hogy másképp legyen.

  1. Kicsivel több kézi munka

A kézzel való ügyködésre sokszor úgy tekintünk, mint kamaszos, a felnőtt szexben már nem annyira fontos szereppel bíró tevékenységre. Pedig ha a férfiakat (és egyébként a nőket is) kérdeznénk, azt a választ kapnánk, hogy igenis nagyon fontos és izgalmas része lehet a szexnek bármely életkorban. A kézzel való ingerlés játékos, kreatív, ráadásul olyasvalami, amiben a partnerednek is nagy gyakorlata van, így kiválóan tud instruálni is azzal kapcsolatban, hogy mit és hogy kéne. Ráadásul nem csak előjátéknak jó. Simán lehet főfogás is.

  1. Néha te is akard!

A szexhez sokszor kapcsolódó dinamika (amiről részben már volt szó a fentiekben), hogy azt alapvetően a férfi akarja, a nő meg, ha olyanja van, akár bele is megy. Fájdalmasan ritkán kezdeményeznek a nők, legalábbis a férfiak jelentős részének tapasztalata szerint. Pedig milyen jó lenne, ha néha ők lennének azok, akik elindítják a dolgokat. Míg egy nő (jó esetben) gyakran átéli, hogy férfi partnere mennyire vágyik rá, addig egy férfi számára viszonylag ritkább élmény partnere lelkes kezdeményezése. Pedig függetlenül a nemtől, mindenki szereti magát kívánatosnak, szexinek és vonzónak érezni. Igen, a férfiak is.

  1. Egyértelmű kommunikáció

Szóból ért az ember, akkor is, ha férfi. Ha szeretnél valamit változtatni akár az ágyban, akár a kapcsolatotok más területén, ködösítés, maszatolás, homályos utalások és ahelyett, hogy elvárnád, hogy olvasson a gondolataidban, jobban teszed, ha egészen világosan megmondod, hogy mit szeretnél. Nagyjából olyan pontossággal, mint, hogy „a mijével, hogyan és hányszor, mennyire erősen és mit csináljon melyik testrészeddel”. Korrekt és pontos kimeneti elvárások mentén hidd el, hogy sokkal könnyebben tudnak működni ők is.

 

  1. Ne legyél szégyenlős

Elég kicsi az esélye annak, hogy valamilyen izgalmas szexuális újítást javasolva undorba, ellenállásba, de akárcsak közönybe is ütköznél. A férfiak nagy többsége szereti az újdonságot a szexben, és még jobban szereti annak a gondolatát, hogy partnere a legkacifántosabb kísérleteket is az ő bevonásával szeretné elvégezni. Épp ezért azt kérik tőled, hogy nyugodtan mondd el a legtitkosabb vágyaidat. Nemhogy kinevetni vagy megszégyeníteni nem fognak, de nagy valószínűséggel örömmel vetik bele majd magukat a dologba.

  1. Legyen önbizalmad!

Mondani könnyű, persze, de tényleg kevés vonzóbb dolog van annál, mint amikor valaki aggodalmak és szorongás nélkül tud a saját testére gondolni, és ugyanezzel a könnyedséggel vesz részt az együttlétben is. Ahhoz persze, hogy ezt megélhessük, partnerünk támogatására is szükség van, de az alapokat magunknak kell lefektetnünk. Most őszintén, te sokszor szoktál szex előtt, közben vagy után azon morfondírozni, hogy hol kellene izmosabbnak lennie a partnerednek? Ugye hogy nem. Hidd el, a férfiak se csinálják ezt, és partnered azért van épp veled együtt, mert kíván. Férfiként és nőként is szükségünk lenne arra, hogy többet beszéljünk a vágyainkról. Nemcsak szexuális fantáziáink megélése lehet pozitív hatással szexuális életünkre, de az is, ha a szexhez fűződő érzelmeinkről és intimitásigényünkről is szót ejtünk. Partnerünk és szexuális életünk is meg fogja hálálni.

Forrás: www.divany.hu